50 dag pieczarek
1 cebula
nać pietruszki
7 dag żółtego sera
ciasto naleśnikowe
sól, pieprz
1 jajko
bułka tarta
1 łyżka masła
olej
1 cebula
nać pietruszki
7 dag żółtego sera
ciasto naleśnikowe
sól, pieprz
1 jajko
bułka tarta
1 łyżka masła
olej
Przygotowanie:
Na patelni rozgrzewamy masło i podsmażamy na niej posiekaną cebulę.
Dodajemy starte na grubych oczkach pieczarki, solimy do smaku.
Na usmażone naleśniki, nakładamy schłodzoną porcję farszu, pietruszkę drobno posiekaną oraz starty ser żółty.
Składamy całość w zgrabny krokiet o obtaczamy najpierw w jajku a potem bułce tartej.
Smażymy krokiety na oliwie na złoto.
Smacznego :)
Komentarze
Prześlij komentarz