Och jak ja uwielbiam kanapki. Najlepsze te wymyślone szybko.
Składniki:
2 ciabatty lub dowolne inne bułki
oliwa
2 łyżki majonezu
garść szpinaku świeżego
4 plastry boczku lub bekonu
1/2 awokado
mały pomidor
Przygotowanie:
Bułki przekrajamy na pół smarujemy oliwą i zapiekamy ok 5 min w piekarniku w temp: 100 stopni.
Szpinak myjemy osuszamy, pomidora kroimy w plasterki a boczek rumienimy na patelni.
Awokado obieramy ze skórki i kroimy w plasterki.
Gdy bułki są już chrupkie wyciagamy je i smarujemy majonezem, nakładamy kolejno szpinak, pomidora, boczek i awokado.
Smacznego :)
Składniki:
2 ciabatty lub dowolne inne bułki
oliwa
2 łyżki majonezu
garść szpinaku świeżego
4 plastry boczku lub bekonu
1/2 awokado
mały pomidor
Przygotowanie:
Bułki przekrajamy na pół smarujemy oliwą i zapiekamy ok 5 min w piekarniku w temp: 100 stopni.
Szpinak myjemy osuszamy, pomidora kroimy w plasterki a boczek rumienimy na patelni.
Awokado obieramy ze skórki i kroimy w plasterki.
Gdy bułki są już chrupkie wyciagamy je i smarujemy majonezem, nakładamy kolejno szpinak, pomidora, boczek i awokado.
Smacznego :)
Komentarze
Prześlij komentarz