Bardzo smaczna odmiana spaghetti bolognese z wykorzystaniem sosu śmietanowego.
Składniki:
20 dag makaronu ja uwielbiam tagiatelle i ją wszędzie stosuje
20 dag mięsa mielonego wołowego lub wołowo-wieprzowego
10 dag groszku mrożonego
kubek śmietany 30%
oliwa, sól i pieprz, gałka muszkatołowa
Przygotowanie:
Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie.
Mięso rumienimy na patelni na oliwie pod koniec dodając groszek i przyprawy sól, pieprz i gałka i zalewamy śmietaną 30%.
Makaron łączymy z sosem i podajemy.
Smacznego :)
Składniki:
20 dag makaronu ja uwielbiam tagiatelle i ją wszędzie stosuje
20 dag mięsa mielonego wołowego lub wołowo-wieprzowego
10 dag groszku mrożonego
kubek śmietany 30%
oliwa, sól i pieprz, gałka muszkatołowa
Przygotowanie:
Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie.
Mięso rumienimy na patelni na oliwie pod koniec dodając groszek i przyprawy sól, pieprz i gałka i zalewamy śmietaną 30%.
Makaron łączymy z sosem i podajemy.
Smacznego :)
Komentarze
Prześlij komentarz