kostka rosołowa drobiowa
włoszczyzna(marchewka , pietruszka, seler korzeń)
2-3 ziemniaki
1/3 szklanki kaszy jaglanej
sól,ziarenka smaku
natka pietruszki
Przygotowanie:
W 2 litrach wody ugotować skrzydełka dodając kostkę rosołową.
Dodać pieprz, liść laurowy, ziele angielskie.
Włoszczyznę zetrzeć na tarce na dużych oczkach a ziemniaki w kosteczkę.
Wyjąć skrzydełka, obrać z mięsa.
Wrzucić włoszczyznę,ziemniaki i przelaną wrzątkiem kaszę jaglaną.
Gotować razem do czasu, aż wszystkie składniki będą
miękkie.
Przed końcem gotowania wrzucić mięso z kurczaka.
Przed końcem gotowania wrzucić mięso z kurczaka.
Doprawić do smaku solą, ziarenkami smaku - wedle uznania.
Podawać posypane
natką pietruszki.
Smacznego ;)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz