Odwiedzin

niedziela, 22 lipca 2012

Cannelloni z kaparami i pieczarkami


Składniki:

makaron cannelloni 
30 dag mięsa mielonego
2 łyżki kaparów
10 dag pieczarek
łyżka śmietany kremówki
tymianek, pieprz, sól, gałka muszkatołowa
1/2 l mleka
3 łyżki mąki
3 łyżki masła
10 dag startego sera żółtego
oliwa


Przygotowanie:


Mięso mielone przesmażamy z pokrojonymi pieczarkami, na koniec dodając posiekane kapary, doprawiając solą, pieprzem, tymiankiem i łącząc ze śmietaną kremówką.
W naczyniu rozpuszczamy masło, dodajemy mąkę a na koniec całość mieszając cały czas dolewamy mleko. 
Sos beszamelowy zacznie gęstnieć, chwilkę go gotujemy na koniec doprawiamy solą, pieprzem i gałką.
Rurki cannelloni, delikatnie nadziewamy mieszanką mięsną, nie trzeba ich wcześniej gotować.
W naczyniu żaroodpronym wysmarowanym oliwą wykładamy rurki i polewamy sosem a na koniec startym serem.
Całość zpaiekamy ok. 30 min w piekarniku w temp. 180 stopni, na koneic rumienimy górę.

Smacznego :)