Odwiedzin

wtorek, 17 lipca 2012

Sałatka grecka z pomidorkami, ogórkiem i serem feta

Składniki:

sałata lodowa
1 cebula czerwona
1 ogórek
30 dag pomidorków koktajlowych
4 łyżki oliwek zielonych
ser feta
oliwa
zioła prowansalskie, sól, pieprz

Przygotowanie:

Sałatę targamy na mniejsze kawałki i wkładamy do miski.
cebule kroimy w cienkie ćwierć plasterki tak samo jak i obranego ogórka.
Oliwki i ser feta drobno kroimy.
Pomidorki kroimy na pół.
Do sałaty wkładamy po kolei pomidorki, cebulę, ogórka, oliwki i ser feta, mieszamy.
Doprawiamy solą i pieprzem.
W miseczce łączymy natomiast oliwę z ziołami prowansalskimi i tuż przed podaniem sosem tym skrapiamy sałatkę.

Smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz