30 dag makaronu tagliatelle
10 dag zielonych oliwek
10 dag zielonych oliwek
ząbek czosnku
puszka pomidorów
oliwa z oliwek
duża cebula
1 łyżka kaparów
1 łyżka koncentratu pomidorowego
1 łyżka koncentratu pomidorowego
sól i pieprz
Przygotowane:
Makaron gotujemy zgodnie z opakowaniem.
Cebulę i czosnek siekamy i podsmażamy na oliwie z oliwek.
Do cebuli dodajemy pomidory w puszki (najlepiej zmiksowane).
Doprawiamy solą i pieprzem i gotujemy chwilkę.
W blenderze miksujemy: kapary, oliwki i koncentrat tak by uzyskać pastę.
Pastę dodajemy do gotującego się sosu, dokładnie mieszamy i gotujemy jeszcze 5 minut.
Podajemy z makaronem posypane pietruszką.
Smacznego :)
Do cebuli dodajemy pomidory w puszki (najlepiej zmiksowane).
Doprawiamy solą i pieprzem i gotujemy chwilkę.
W blenderze miksujemy: kapary, oliwki i koncentrat tak by uzyskać pastę.
Pastę dodajemy do gotującego się sosu, dokładnie mieszamy i gotujemy jeszcze 5 minut.
Podajemy z makaronem posypane pietruszką.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz