Odwiedzin

środa, 4 lipca 2012

Tagiatelle z oliwkami i kaparami

Składniki:
30 dag makaronu tagliatelle
10 dag zielonych oliwek
ząbek czosnku
puszka pomidorów
oliwa z oliwek
duża cebula
1 łyżka kaparów
1 łyżka koncentratu pomidorowego
sól i pieprz

Przygotowane:

Makaron gotujemy zgodnie z opakowaniem.
Cebulę i czosnek siekamy i podsmażamy na oliwie z oliwek.
Do cebuli dodajemy pomidory w puszki (najlepiej zmiksowane).
Doprawiamy solą i pieprzem i gotujemy chwilkę.
W blenderze miksujemy: kapary, oliwki i koncentrat tak by uzyskać pastę.
Pastę dodajemy do gotującego się sosu, dokładnie mieszamy i gotujemy jeszcze 5 minut.
Podajemy z makaronem posypane pietruszką.

Smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz