Odwiedzin

poniedziałek, 6 sierpnia 2012

Domowe hamburgery

Składniki:

30 dag mięsa mielonego
jajko
sól, pieprz
mąką
oliwa, olej

2 bułki hamburgerowe
cebula
sałata
pomidor
ogórek 

2 łyżki majonezu
1 łyżeczka musztardy
1 łyżeczka keczupu
curry

Przygotowanie:

Mięso mielone, sól, pieprz i jajko razem mieszamy na gładką masę.
Z mięsa formułujemy dość duże hamburgery, w czasie smażenia się skurczą, i obtaczamy w mące.
Oliwę z olejem mocno podgrzewamy i smażymy na nich hamburgery, z obu stron po ok. 5 - 10 min.
W tym czasie, majonez, musztardę, keczup i curry razem łączymy do konsystencji sosu.
Warzywa kroimy w dowolne kształty i dowolną grubość.
Bułkę hamburgerową warto zapiec do chrupkości w piekarniku.
Na bułkę podpieczoną kładziemy troszkę sosu, hamburgera, sos, warzywa i znów sos.

Smacznego :)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz