Odwiedzin

piątek, 23 listopada 2012

Kotlety z ryby




Ryba w innym wydaniu, czy kotlecikowym. Pyszne danie dla niejadków i jako alternatywa kupnych paluszków rybnych.

Składniki

4-5 płatów z ryby, ja przepadam za solą i dorszem
1/2 bulki kajzerki/ 2 kromki chleba zytniego
1 jajko
bułka tarta/ kaszka kukurydziana
odrobina skórki  z cytryny i tartego imbiru do smaku

sól, pieprz
olej lub oliwa
Przygotowanie:

Filety z ryby rozmrażamy i dobrze odciśnięte, mielimy.
Suchą bułkę lub chlebek namaczamy i gdy będą całkiem miękkie, odciskamy i również mielimy.
Cebulę siekamy i na podsmażamy na maśle.
W misce łączymy rybę z bułką, cebulą i jajkiem.
Doprawiamy solą i pieprzem.
Jeżeli masa jest za mokra dodajemy do niej bułki tartej lub kaszki kukurydzianej.
Z masy formujemy kotleciki.
Kotlety obtaczamy w kaszce lub bułce tartej i smażymy na oleju do zrumienienia.

Smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz