Moja kolejna sałatka przywieziona prosto z Francji, może nie dla jaroszy ale za to jaki smak. Zapraszam ;)
Składniki:
mieszanka sałat
6 plastrów bekonu
2 jajka
2 garści pomidorków koktajlowych
4 kromki tostów pszennych
zioła prowansalskie
oliw z oliwek
kubek mały jogurtu naturalnego
1/2 łyżki chrzanu tartego
Przygotowanie:
Jajko gotujemy na twardo, a następnie kroimy w ćwiartki.
Pomidorki kroimy na pół i mieszamy w odpowiedniej proporcji na 2 talerzach z sałatą.
Bekon, kroimy w słupki i smażymy na patelni na odrobince oliwy.
Tosty kroimy na kwadraciki (grzanki) oblewamy oliwą i posypujemy ziołami i rumienimy na suchej już patelni na złoto.
Jogurt mieszamy z chrzanem.
Do mieszanki sałatkowo - pomidorowej dodajemy jajka, boczek i grzanki, całość polewamy sosem chrzanowym.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz