Odwiedzin

niedziela, 14 czerwca 2015

Makaron z cukinia i czerwonym pesto

Szybki obiad dla zabieganych, zapraszam.

Składniki:

20 dag makaronu wstążki
1 średnia cukinia
mały słoik suszonych pomidorów
2 ząbki czosnku
sól, pieprz, tymianek
parmezan lub inny twardy ser do posypania
oliwa

Przygotowanie:

Makaron gotujemy al dente.
Cukinie myjemy i wraz ze skórką kroimy w cienkie ćwierć plasterki.
Na patelni rozgrzewamy oliwę i smażymy na rumiano cukinie, pod koniec doprawiamy solą, pieprzem i tymiankiem.
Pomidorki i parmezan oraz kilka łyżek oliwy z pomidorków blendujemy i dodajemy do cukini.
Całość polewamy ugotowany makaron i posypujemy jeszcze raz parmezanem.
Smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz