Odwiedzin

niedziela, 11 września 2016

Papryka faszerowana po meksykańsku

Pierwsze faszerowane warzywa w moim wydaniu, zapraszam

Składniki:

papryka czerwona
3 łyżki ugotowanego ryżu brązowego
10 dag mrożonych warzyw meksykańskich
mała cebula
oliwa  z oliwek
sól, pieprz
mozzarella

Przygotowanie:

Na patelni rozgrzewamy oliwę, siekamy cebulę i podsmażamy na oliwie.
Dodajemy mrożone warzywa meksykańskie i dusimy razem do miękkości warzyw, można podlać ew. wodą.
Paprykę kroję na pół i wydrążam nasionka, polewam oliwą z oliwek.
W misce mieszam uduszone warzywa z ryżem, doprawiam solą i pieprzem do smaku.
Mieszanką wypełniam papryki, rozkładam porwaną mozarellę i zapiekam w temp. 180 stopni ok 20 min.

Smacznego :)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz