Pierwsze faszerowane warzywa w moim wydaniu, zapraszam
Składniki:
papryka czerwona
3 łyżki ugotowanego ryżu brązowego
10 dag mrożonych warzyw meksykańskich
mała cebula
oliwa z oliwek
sól, pieprz
mozzarella
Przygotowanie:
Na patelni rozgrzewamy oliwę, siekamy cebulę i podsmażamy na oliwie.
Dodajemy mrożone warzywa meksykańskie i dusimy razem do miękkości warzyw, można podlać ew. wodą.
Paprykę kroję na pół i wydrążam nasionka, polewam oliwą z oliwek.
W misce mieszam uduszone warzywa z ryżem, doprawiam solą i pieprzem do smaku.
Mieszanką wypełniam papryki, rozkładam porwaną mozarellę i zapiekam w temp. 180 stopni ok 20 min.
Smacznego :)
Składniki:
papryka czerwona
3 łyżki ugotowanego ryżu brązowego
10 dag mrożonych warzyw meksykańskich
mała cebula
oliwa z oliwek
sól, pieprz
mozzarella
Przygotowanie:
Na patelni rozgrzewamy oliwę, siekamy cebulę i podsmażamy na oliwie.
Dodajemy mrożone warzywa meksykańskie i dusimy razem do miękkości warzyw, można podlać ew. wodą.
Paprykę kroję na pół i wydrążam nasionka, polewam oliwą z oliwek.
W misce mieszam uduszone warzywa z ryżem, doprawiam solą i pieprzem do smaku.
Mieszanką wypełniam papryki, rozkładam porwaną mozarellę i zapiekam w temp. 180 stopni ok 20 min.
Smacznego :)
Komentarze
Prześlij komentarz