Odwiedzin

sobota, 17 września 2016

Rogaliki z sera twarogowego



Twaróg, mąka i masło, to trzy główne składniki tych super smacznych rogalików, któe dziś przedstawiam.

Składniki:

35 dag mąki pszennej
20 dag masła
25 dag białego dowolnego twarogu.
jajko
3 łyżki cukru

nutella/wiśnie/dżem/marmolada

żółtko
cukier puder

Przygotowanie:

W malakserze wymieszałam na jednolitą masę: mąkę, masło, jajko, twaróg i cukier.
Odstawiamy mase do lodówki na godzinę, gdy nie mamy czasu odrazu ja rozwałkowujemy na obsypanje mąką stolnicy w kształt okręgu.
Okrąg dzielimy na ćwiartki.
Na dłuższym brzegu każdej ćwiartki ukłdamy masę, ja miałam wiśnie z konfitury, ale można dodać dwolne nadzienie.
Zwijamy i zaginamy boki, układamy na blasze wyłożonej papierem.
Smarujemy roztrzepanym żółtkiem i pieczmy ok 30 min w temp. 180 stopni, lub do zrumienienia.

Smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz