Odwiedzin

sobota, 19 listopada 2016

Gulasz wołowy z tymiankiem i brokułami

Aromatyczny gulasz wołowy z dodatkiem marchewki i tymianku, wart spróbowania.

Składniki:

40 dag gulaszu wołowego
średnia marchewka
mała cebula
ząbek czosnku
sól, pieprz, tymianek, liść laurowy
masło klarowane lub olej
mąka pszenna/orkiszowa

Przygotowanie:

Gulasz wołowy pokroić drobniej, oprószyć pieprzem.
Marchewkę zetrzeć na dużych oczkach, cebulę i czosnek posiekać.
Na oleju/maśle, podsmażyć gulasz, oprószyć mąką, dodać czosnek, marchewkę i cebulę, podsmażyć razem.
Doprawić tymiankiem, wrzucić liść laurowy, podlać wodą i dusić pod przykryciem aż do miękkości mięsa ok 90 min.
Podlewać wodą w razie potrzeby.
Na koniec posolić do smaku i podawać z ulubioną kaszą i surówką, u mnie brokuł i kasza gryczana.

Smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz