Smaczna wersja filetu z kurczaka dla znudzonych zwykłym kotletem.
Składniki:
pierś z kurczaka
sól i pieprz
pomidor średniej wielkości
mała czerwona cebula
mozarella kulka
1/2 filiżanki parmezanu
1/2 filiżanki bułki tartej
oliwa z oliwek
zioła prowansalskie
Przygotowanie:
Cebulę siekam, łączę z pokrojonym drobno pomidorem, doprawiam ziołami prowansalskimi.
Piersi kurczaka rozbijam na mniejsze kotlety.
Każdy kotlet solę i doprawiam pieprzem i obtaczam w parmezanie wymieszanym z bułką tartą.
Piekarnik rozgrzewam do 180 stopni z termoobiegiem.
Naczynie żaroodporne smaruję oliwą z oliwek, wykładam piersi i zapiekam do zrumienienia.
Pod koniec pieczenia nakładam porcję salsy pomidorowej oraz plasterki mozarelli.
Zapiekam do stopienia mozarelli.
Podaję z warzywami z grilla i ziemniakami.
Smacznego :)
Składniki:
pierś z kurczaka
sól i pieprz
pomidor średniej wielkości
mała czerwona cebula
mozarella kulka
1/2 filiżanki parmezanu
1/2 filiżanki bułki tartej
oliwa z oliwek
zioła prowansalskie
Przygotowanie:
Cebulę siekam, łączę z pokrojonym drobno pomidorem, doprawiam ziołami prowansalskimi.
Piersi kurczaka rozbijam na mniejsze kotlety.
Każdy kotlet solę i doprawiam pieprzem i obtaczam w parmezanie wymieszanym z bułką tartą.
Piekarnik rozgrzewam do 180 stopni z termoobiegiem.
Naczynie żaroodporne smaruję oliwą z oliwek, wykładam piersi i zapiekam do zrumienienia.
Pod koniec pieczenia nakładam porcję salsy pomidorowej oraz plasterki mozarelli.
Zapiekam do stopienia mozarelli.
Podaję z warzywami z grilla i ziemniakami.
Smacznego :)
Komentarze
Prześlij komentarz