Odwiedzin

poniedziałek, 2 kwietnia 2012

Cannelloni z mięsem i mozzarella


Składniki:

opakowanie makaronu cannelloni
sos pomidorowy lub pomidory z puszki
oliwa lub olej
tymianek
pieprz
sól
3 ząbki czosnek
1 cebula biała
1/4 pora 

20 dag pieczarek
50 dag mięso mielone wieprzowe
20 dag mozzarella lub normalny ser żółty

Przygotowanie:

Mięso podsmażyć na patelni z posiekaną cebulą, porem i czosnkiem,doprawić ziołami.
Dodać sos pomidorowy dusić 2min. 
Naczynie żaroodporne wysmarować odrobiną masła.
Surowy makaron napełnić mięsnym farszem i ułożyć w naczyniu.
Na wierzch położyć plastry mozzarelli i polać resztką sosu. 
Zapiekać ok 30min w rozgrzanym do 200stopni piekarniku.
Przed podaniem ostudzić.

Smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz