2 szklanki mąki
1/2 szklanki cukru białego
1/2 szklanki cukru brązowego
2 łyżki kakao
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 szklanka mleka
100 g masła (roztopić)
1 jajko
1/2 szklanki cukru białego
1/2 szklanki cukru brązowego
2 łyżki kakao
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 szklanka mleka
100 g masła (roztopić)
1 jajko
tabliczka czekolady białe michałki
Przygotowanie:
W jednej misce mieszam składniki suche (mąka, proszek do pieczenia i
cukier biały), w drugiej mokre (mleko, jajko, rozpuszczone masło).
Łącze
składniki, niedbale mieszam i dodaję kakao i cukier brązowy.
Ciastem napełniam formę do pieczenia muffinek wyłożoną papilotkami.
Do każdej muffinki wkładam 2 kostki czekolady.
Muffinki wstawiam do piekarnika nagrzanego do 200°C i piekę około 20-25 minut.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz