Odwiedzin

sobota, 21 kwietnia 2012

Muffinki michałkowo-czekoladowe


Składniki:

2 szklanki mąki
1/2 szklanki cukru białego
1/2 szklanki cukru brązowego
2 łyżki kakao
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 szklanka mleka
100 g masła (roztopić)
1 jajko
tabliczka czekolady białe michałki

Przygotowanie:

W jednej misce mieszam składniki suche (mąka, proszek do pieczenia i cukier biały), w drugiej mokre (mleko, jajko, rozpuszczone masło). 
Łącze składniki, niedbale mieszam i dodaję kakao i cukier brązowy. 
Ciastem napełniam formę do pieczenia muffinek wyłożoną papilotkami. 
Do każdej muffinki wkładam 2 kostki czekolady.
Muffinki wstawiam do piekarnika nagrzanego do 200°C i piekę około 20-25 minut.

Smacznego  :)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz