Składniki:
1/2 kg ziemniaków
2 cebule
jajko
4 łyżki mąki
sól
pieprz
30 dag mięsa na gulasz
przyprawa do gulaszu
20 dag pieczarek
marchewka
keczup
majonez
ser żółty
Przygotowanie:
Ziemniaki i 1 cebulę obrać i pokroić na mniejsze kawałki zetrzeć na tarce lub w malakserze.
Doprawić solą i pieprzem, dodać jajko i mąkę, całość wymieszać i porcjami kłaść placuszki na oleju i smażyć złoty kolor.
W międzyczasie pokroić drobno mięso gulaszowe, marchewkę, pieczarki i cebulę.
W międzyczasie pokroić drobno mięso gulaszowe, marchewkę, pieczarki i cebulę.
Na oliwie przesmażyć najpierw cebulę, marchewkę, pieczarki a na końcu mięso.
Całość doprawić do smaku przyprawami.
Gdy mięso z warzywami puści soki, można ale nie koniecznie trzeba zagęścić sos mąką.
Placki przekładać gulaszem, na wierzchu posypać serem żółtym, polać keczupem i udekorować kleksami majonezu.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz