Odwiedzin

wtorek, 24 kwietnia 2012

Schabowe roladki z chrzanem


Składniki:

2-4 plastrów schabu bez kości
żółtko
2-4 łyżki tartego chrzanu
łyżka masła
jajko
bułka tarta
mąka
pieprz
sól
tłuszcz do smażenia

Przygotowanie:

Schab pokroić na plastry, zbić tłuczkiem, posypać solą, pieprzem i odstawić na kilka minut.
Żółtko wymieszać z miękkim masłem i chrzanem.
Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Przygotowaną masą posmarować kotlety, ciasno je zwinąć wkładając boki mięsa do środka, obtoczyć w mące, jajku i bułce i usmażyć na rozgrzanym tłuszczu.
Podawać z ziemniakami zapiekanymi i fasolką polaną bułką tartą.

Smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz