30 dag boczku
60 dag kapusty kiszonej
60 dag kapusty kiszonej
30 dag. pieczarek
2 szt cebuli
sól, pieprz, majeranek, kminek
paczka makaronu łazanki.
2 szt cebuli
sól, pieprz, majeranek, kminek
paczka makaronu łazanki.
Przygotowanie:
Makaron ugotować w osolonej wodzie następnie odcedzić i przelać zimną wodą.
Boczek, kiełbasę pokroić w kostkę i przesmażyć, dodać posiekaną cebulę a jako ostatnie dodać pokrojone pieczarki i ponownie przesmażyć aż sok wyparuje.
Kapustę przepłukać, pokroić, podlać wodą i dusić pod przykryciem aż zmięknie.
Wodę odlać, dodać boczek, cebulę i pieczarki i przesmażyć razem, doprawić solą, pieprzem,
majerankiem, kminkiem.
Dodać ugotowany makaron i wymieszać wszystko razem.
Dodać ugotowany makaron i wymieszać wszystko razem.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz