Odwiedzin

wtorek, 8 maja 2012

Łazanki z boczkiem i pieczarkami


Składniki:

30 dag boczku
60 dag kapusty kiszonej
30 dag. pieczarek
2 szt cebuli
sól, pieprz, majeranek, kminek
paczka makaronu łazanki.

Przygotowanie:

Makaron ugotować w osolonej wodzie następnie odcedzić i przelać zimną wodą.
Boczek, kiełbasę pokroić w kostkę i przesmażyć, dodać posiekaną cebulę a jako ostatnie dodać pokrojone pieczarki i ponownie przesmażyć aż sok wyparuje. 
Kapustę przepłukać, pokroić, podlać wodą i dusić pod przykryciem aż zmięknie.
Wodę odlać, dodać boczek, cebulę i pieczarki i przesmażyć razem, doprawić solą, pieprzem, majerankiem, kminkiem.
Dodać ugotowany makaron i wymieszać wszystko razem.

Smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz