3 jabłka
2 banany
1/3 szklanki cukru
3 łyżki wody
6 łyżek mąki
3 łyżki cukru pudru
3 łyżki masła
3 łyżki wody
6 łyżek mąki
3 łyżki cukru pudru
3 łyżki masła
Przygotowanie:
Jabłka i banany obieram ze skórki i kroję w kostkę.
Owoce posypuje cukrem i
dodaję wodę, wykładam na patelnię i od czasu do czasu mieszając smażę aż uzyskam lekką papkę.
Mąkę, cukier puder i masło kruszę w rękach aż powstaną okruszki.
Do naczynia żaroodpornego lub foremki przekładam owoce.
Całość przykrywam kruszonką i wstawiam do nagrzanego do 200C
piekarnika na 30 minut.
Podaję ciepłe posypane cukrem pudrem lub z lodami
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz