Odwiedzin

czwartek, 31 maja 2012

Crumble jabłkowo-bananowe



 
Składniki:

3 jabłka
2 banany
1/3 szklanki cukru
3 łyżki wody
6 łyżek mąki
3 łyżki cukru pudru
3 łyżki masła

Przygotowanie:

Jabłka i banany obieram ze skórki i kroję w kostkę.
Owoce posypuje cukrem i dodaję wodę, wykładam na patelnię i od czasu do czasu mieszając smażę aż uzyskam lekką papkę.
Mąkę, cukier puder i masło kruszę w rękach aż powstaną okruszki.
Do naczynia żaroodpornego lub foremki przekładam owoce.
Całość przykrywam kruszonką i wstawiam do nagrzanego do 200C piekarnika na 30 minut.
Podaję ciepłe posypane cukrem pudrem lub z lodami 

Smacznego :)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz