Odwiedzin

środa, 30 maja 2012

Grzybowa z makaronem

Składniki:

1 cebula
1 łyżka masła
szklanka suszonych grzybków
1 l wody
marchewka
2 l. bulionu
łyżka śmietany
1/2 szklanki wody
sól, pieprz, ziarenko smaku

Przygotowanie:

Grzybki moczymy ok. 15 min. aż zmiękną.
Po tym czasie gotujemy je ok. 30 min w litrze wody.
Na patelni rozpuszczamy masło, dodajemy posiekaną cebulę całość smażymy.
Grzybki wyciągamy i również siekamy, a następnie dodajemy do cebuli i całość smażymy jeszcze ok 3-4 min.
W międzyczasie podgrzewamy bulion z marchewką.
Gdy się zagotuje, dodajemy grzybki i całość dalej gotujemy do miękkości marchewki.
Pod koniec gotowania zaczepiamy zupę śmietaną rozprowadzoną w 1/2 szklanki wody.
Podajemy z makaronem.

Smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz