4 bułki do hot-dogów
4 parówki
4 plastry sera cheddar
ogórek konserwowy
4 parówki
4 plastry sera cheddar
ogórek konserwowy
szklanka poszatkowanej białej kapusty
marchewka mała
cebula mała
ocet winny
sól, pieprz
2 łyżki majonezu
2 łyżki majonezu
musztarda
keczupu
keczupu
Przygotowanie:
Parówki gotujemy, a następnie wkładamy do piekarnika na funkcję grill i lekko podpiekamy ok. 5 min aż będą chrupkie.
Bułki kroimy wzdłuż ale nie do końca, wkładamy do nich plastry sera i wrzucamy do piekarnika wraz z parówkami na dosłownie minutkę.
Marchewkę ścieramy na tarce, łączymy z posiekaną cebulą.
Kapustę solimy i ugniatamy a następnie odstawiamy na 30 min. po czym łączymy z marchewką i cebulką i doprawiamy solą i pieprzem i dodajemy resztę majonezu.
Hot dogi wyciągamy z piekarnika, do bułek wkładamy parówki, pokrojonego ogórka i sałatkę a następnie polewamy keczupem i musztardą.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz