30 dag mięsa mielonego wieprzowego
jajko
2 łyżki bułki tartej
2 łyżki bułki tartej
sól, pieprz
mąka do obtoczenia
2 łyżki śmietany
3 łyżki mąki (lub 2,5)
1/2 szklanki mleka (nawet odrobinkę więcej)
mąka do obtoczenia
2 łyżki śmietany
3 łyżki mąki (lub 2,5)
1/2 szklanki mleka (nawet odrobinkę więcej)
1 l bulionu
Przygotowanie:
W misce mieszam mięso z jajkiem, bułką tartą, solą i pieprzem i formułuję kulki.
Każdą kulkę obtaczam w mące i wrzucam do gotującego się bulionu na ok. 25 min.
W szklance mieszam mąkę ze śmietaną i mlekiem i roztrzepuję a następnie wlewam do gotujących się pulpetów.
Podaję z ziemniaczkami lub do pracy z sałatką.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz