Odwiedzin

poniedziałek, 11 czerwca 2012

Pieczarkowa z łazankami


Składniki:

30 dag pieczarek
małą cebula
masło
1 łyżka mąki
1 łyżka śmietany
1,5 l bulionu
garść makaronu (ja miałam akurat pod ręką łazanki)

Przygotowanie:

Pieczarki myjemy i kroimy w plastry, cebulę siekamy drobno.
Na maśle najpierw podsmażamy cebulkę na rumiano a potem dodajemy pieczarki, całość smażymy do uzyskania złotego koloru pieczarek.
Po przesmażeniu dolewamy bulion i gotujemy całość ok. 10 min, doprawiamy solą i pieprzem.
W międzyczasie gotujemy makaron albo osobno go wrzucając do gorącej wody, albo idąc na łatwiznę i wrzucając do zupy, ale uwaga w zupie szczególnie łatwo przywiera do garnka więc trzeba uważać i często mieszać.
W trakcie gotowania zaczepić zupę mieszanka: 1/2 szklanki wody + śmietana + mąka.

Smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz