Odwiedzin

poniedziałek, 6 sierpnia 2012

Kolorowe leczo


Składniki:

5 papryk kolorowych
3 cebule
5 dużych pomidorów
5 pętków kiełbasy np. leśnej lub 3 np. toruńskiej
oliwa z olejem
sól, pieprz
Przygotowanie:

Paprykę myjemy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w cienkie półplasterki, cebulę kroimy w ćwierć talarki
Pomidory sparzamy, obieramy skórkę, kroimy.
Kiełbasę kroimy w ćwierć talarki.
W garnku z grubym dnem rozgrzewamy oliwę z olejem i dodajemy kiełbasę, smażymy do zrumienienia.
Pod koniec smażenia kiełbasy dodajemy cebulę i całość dalej razem smażymy.
Dodajemy paprykę i pomidory, całość podlewamy odrobiną wody i gotujemy ok. 20 min.
Pod koniec gotowania doprawiamy solą i pieprzem.

Smacznego :)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz