Odwiedzin

piątek, 17 sierpnia 2012

Sałatka z tuńczykiem, jajkiem i serem

Składniki:

puszka tuńczyka w sosie własnym
puszka kukurydzy
3 jajka na twardo (oddzielone żółtka od białek)
cebula
2 ogórki konserwowe
ser żółty
sól, pieprz
majonez

Przygotowanie:

Na dno miski wykładamy połowę odsączonego tuńczyka oraz posiekanej cebulki.
Przykrywamy warstwą 1 posiekanego ogórka oraz połową puszki kukurydzy.
Białko oddzielamy od żółtego, żółtka siekamy, białka ścieramy na najmniejszych oczkach tarki.
Na kukurydzę kładziemy połowę startych białek.
Ponownie zaczynamy kłaść tuńczyka, cebulę, ogórka, kukurydzę i białka.
Całość wykańczamy majonezem który posypujemy na koniec żółtkami i startym serem żółtym.
Doprawiamy.

Smacznego :)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz