Odwiedzin

środa, 22 sierpnia 2012

Tagiatelle z pulpecikami i sosem pomidorowym

Składniki:

30 dag mięsa mielonego z łopatki
3 łyżki mąki
puszka pomidorów krojonych
ząbek czosnku
sól, pieprz i cukier
bazylia
makaron tagiatelle

Przygotowanie:

Z mięsa mielonego robimy małe kuleczki i obtaczamy w mące.
Kulki smażymy na rozgrzanej oliwie, do zrumienienia.
Pomidory wraz z posiekanym czosnkiem wrzucamy do garnka i gotujemy aż będzie jendolity sos.
Doprawiamy solą, pieprzem, bazylią i cukrem.
Jeżeli jest za gęsty dolewamy wody.
Makaron gotujemy al dente.
Do sosu wrzucamy kulki i jeszcze razem gotujemy ok. 5 min
Na talerzu wykładamy ugotowany i odcedzony makaron a na niego sos z kulkami mięsnymi.

Smacznego :)

 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz