Odwiedzin

środa, 22 sierpnia 2012

Zupa ziemniaczana


Składniki:

4 ziemniaki
1 marchewka
litr wywaru mięsnego
20 dag surowego boczku
1 pętko kiełbasy
1 duża cebula
1 liść laurowy
2-3 ziela angielskie
1 ząbek czosnku
majeranek
sól, pieprz
200 ml śmietany
 
Przygotowanie:

Marchew i ziemniaki kroimy na równą kostkę i gotujemy w bulionie do miękkości wraz z liściem laurowym, zielem i posiekanym czosnkiem.
Boczek i kiełbaskę drobno kroimy i podsmażamy na oliwie do zrumienienia, na koniec dodajemy posiekaną cebulę i całość razem jeszcze smażymy.
Gdy warzywa będą już miękkie dodajemy mięso i razem całość gotujemy.
Zupę doprawiamy solą, pieprzem i majerankiem a na koniec zaczepiamy porządnie śmietaną.

Smacznego :)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz