Odwiedzin

środa, 26 września 2012

Zapiekanka makaronowa z pieczarkami, mozarellą i keczupem


Składniki:

opakowanie makaronu świderki lub nitki
4 jajka
50 dag pieczarek
garść oliwek zielonych
30 dag sera żółtego
mozarella
keczup
sól, pieprz
masło do wysmarowania blachy i smażenia

Przygotowanie:

Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie.
Jajka rozmącamy ze startym serem żółtym i łączymy z ugotowanym makaronem, doprawiamy solą i pieprzem.
Pieczarki kroimy na cienkie plasterki i smażymy na maśle.
Naczynie żaroodporne smarujemy masłem.
W misce mieszamy makaron z pieczarkami, posiekanymi oliwkami.
Całość przerzucamy do naczynia żaroodpornego, na wierz posypując pozostałym żółtym serem i mozzarellą oraz dekorując całość sporą ilością keczupu.
Zapiekamy ok. 30 min w  temp. 180 stopni.

Smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz