Odwiedzin
niedziela, 7 października 2012
Placki ziemniaczane z sosem warzywno-mięsnym
Składniki:
5 ziemniaków
cebula
jajko
1/2 szklanki mąki
papryka czerwona
cebula czerwona
1/2 brokuła
marchewka duża
2 duże pomidory
30 dag łopatki wieprzowej
oliwa
sól, pieprz
Przygotowanie:
Mięso siekamy drobno, nie mielimy.
Obraną marchewkę, umytego brokuła i paprykę, oraz obraną cebulę drobno kroimy.
W głębokim naczyniu, smażymy najpierw mięso a potem dodajemy warzywa.
Pomidory sparzamy i drobno kroimy a następnie dodajemy do mięsa i warzyw, całość podlewamy wodą i gotujemy do miękkości.
W międzyczasie, obieramy ziemniaki i cebulę i razem ścieramy na tarce.
Mąkę i jajko łaczymy z ziemniakami, doprawiamy solą i pieprzem i smażymy na oliwie układając placki.
Placki podajemy z doprawionym solą i pieprzem sosem warzywno-mięsnym.
Smacznego :)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz