Składniki:
30 dag mięsa z szynki lub gulaszowego
1 marchewka
1 pietruszka
1 cebula
tłuszcz
przyprawa do gulaszu, sól, pieprz
1 łyżka mąki
woda lub bulion
kopytka (przepis w innym poście)
Przygotowanie:
Mięso drobno kroimy i podsmażamy na tłuszczu (ja używam smalcu dla smaczku), doprawiamy przyprawami.
Cebulę, marchewkę i pietruszkę po obraniu drobno kroimy i wrzucamy do mięsa, całość podsmażamy ok 5 min.
Do mieszanki warzywno-mięsnej dosypujemy mąkę i całość razem smażymy.
Dolewamy bulion lub wodę, najpierw w dużej ilości ok. 0.5 litra a następnie dolewając co jakiś czas póki mięso nie będzie całkowicie miękkie a sos nie zgęstnieje.
Gotowy gulasz podajemy z kopytkami.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz