Odwiedzin

wtorek, 6 listopada 2012

Gulasz z marchewką, pietruszką oraz kopytkami

Składniki:

30 dag mięsa z szynki lub gulaszowego
1 marchewka
1 pietruszka
1 cebula
tłuszcz
przyprawa do gulaszu, sól, pieprz
1 łyżka mąki
woda lub bulion 
kopytka (przepis w innym poście)


Przygotowanie:

Mięso drobno kroimy i podsmażamy na tłuszczu (ja używam smalcu dla smaczku), doprawiamy przyprawami.
Cebulę, marchewkę i pietruszkę po obraniu drobno kroimy i wrzucamy do mięsa, całość podsmażamy ok 5 min.
Do mieszanki warzywno-mięsnej dosypujemy mąkę i całość razem smażymy.
Dolewamy bulion lub wodę, najpierw w dużej ilości ok. 0.5 litra a następnie dolewając co jakiś czas póki mięso nie będzie całkowicie miękkie a sos nie zgęstnieje.
Gotowy gulasz podajemy z kopytkami.

Smacznego :)




 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz