Odwiedzin
poniedziałek, 5 listopada 2012
Burito po polsku ze śmietaną i warzywami
Składniki:
4 tortille
pół puszki kukurydze
pół puszki fasolki czerwonej
1 cebula
1/2 papryki czerwonej
20 dag mięsa mielonego
śmietana 18%
pomidory z puszki
1 łyżka koncentratu pomidorowego
ser żółty tarty
oliwa
sól, pieprz
Przygotowanie:
Na rozgrzanej oliwie, smażymy najpierw mięso mielone na złoto a następnie dodajemy posiekaną cebulę i paprykę.
Smażymy przez chwilę razem i dodajemy kukurydze i fasolę.
Pomidory z puszki miksujemy, doprawiamy solą i pieprzem i wrzucamy do mięsa.
Mieszamy całość i gotujemy aż zgęstnieje sos.
W trakcie opiekania drugiej strony tortilli pierwsza stronę posypujemy serem żółtym.
Na ciepłą tortillę nakładamy łyżkę śmietany i porcję farszu mięsnego, składamy w zgrabny rożek lub w kształt krokieta.
Smacznego :)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz