Odwiedzin
niedziela, 6 stycznia 2013
Kotleciki z jajek z pieczarkami
Składniki:
5 dużych pieczarek
4 jajka ugotowane na twardo
1 cebula
1 jajko surowe
1/2 bułki namoczonej
1 łyżka bułki tartej
sól, pieprz
bułka do panierki
olej lub inny tłuszcz do smażenia
Przygotowanie:
Obrane pieczarki wraz z cebulą i jajkami na twardo siekamy drobno.
Cebulę i pieczarki smażymy i doprawiamy solą i pieprzem.
Odciśniętą bułkę wraz z jajkiem surowym, jajkami i pieczarkami razem łączymy.
Dodajemy bułkę tartą i jeszcze raz razem łączymy.
Formujemy kotleciki i po obtoczeniu w bułce tartej smażymy na tłuszczu na rumiano.
Smacznego :)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz