Odwiedzin

wtorek, 1 stycznia 2013

Ślimaczki francuskie z suszonymi pomidorami i salami

Na Sylwestra i nie tylko wypróbowałam dość prostą ale smaczną przekąskę z ciasta francuskiego. Polecam, bo to chwilka w przygotowaniu a długa chwila delektowania się tą przekąską a jaki zapach!!!.


Składniki:

opakowanie ciasta francuskiego
10 plapostrów salami
1 mozarella
10 pomidorków suszonych w oliwie
zioła prowansalskie suszone

Przygotowanie:

Ciasto rozwijamy i nakładamy najpierw mozarelle odciśnięta i posiekana, potem na to posiekane pomidorki suszone i plastry salami.
Posypujemy ziołami prowansalskimi i zwijamy w roladę ciasto.
Kroimy w plastry grubsze i wykładamy na blachę do pieczenia wyłożoną papierem do pieczenia.
Smarujemy białkiem ciasto.
Pieczemy ok. 20 min w  temp. 200 stopni.

Smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz