Odwiedzin

sobota, 23 marca 2013

Łosoś pod warzywną pierzynką

Obiecuję już więcej łososia nie pokazywać, to moja ulubiona ryba stąd co sobota jest jedzona w moim domu :) 

Składniki:

25 dag łososia surowego (nie dzwonek) może być ze skórą
oliwa z oliwek
sól, pieprz  

1/2 cukini
1 ząbek czosnku
1/2 bakłażana
1/2 pomidorów z puszki
zioła prowansalskie

Przygotowanie:

Łososia obieramy z łusek jeżeli kupiliśmy go ze skórą, solimy i pieprzymy odstawiamy.
Cukinie i bakłażana myjemy i kroimy na drobniejsze kawałki jednak nie siekamy.
Czosnek przeciskamy i rumienimy na rozgrzanej oliwie z oliwkek.
Dodajemy do czosnku warzywa, oprószamy ziołami i smażymy kilka dobrych minut.
Dolewamy do warzyw pomidory i całość dusimy tym razem ok. 15 min.
Łososia smażymy z obu stron kilka minut na złoto.
Na talerzu układamy porcje łososia i polewamy warzywami.

Smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz