Musiałam wypróbować coś lekkiego i włoskiego, bo tak mnie nagle naszło na makaron. Mnóstwo aromatów ale naprawdę warto spróbować coś nowego :) Składniki: makaron penne puszka pomidorów w zalewie posiekanych 5 filetów anchois 5 kaparów 5 oliwek czarnych 2 ząbki czosnku pieprz oliwa z oliwek pietruszka zielona Przygotowanie: Makaron gotujemy al dente. Oliwe rozgrzewamy na patelni, wrzucamy posiekany czosnek, chwilkę smażymy. Oliwki, kapary i anchois siekamy i wrzucamy na patelnie, mieszamy. Do mieszanki na patelni wrzucamy pomidory i pieprzymy. Gotujemy ok 10 min aż sos zgęstnieje. Pod koniec wrzucamy ugotowany i odcedzony makaron, dekorujemy pietruszką zieloną posiekaną. Smacznego :) |
Odwiedzin
wtorek, 5 marca 2013
Penne puttanesca
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Wygląda apetycznie :) Kiedyś spreparowałam podobne danie, z tym że zamiast pomidorów, anchois i kaparów królowały krewetki i lekki sos śmietanowy. W weekend zrobię próbę Twojego przepisu :)
OdpowiedzUsuń