Odwiedzin

środa, 20 marca 2013

Zapiekanki z ogórkiem i prażoną cebulką

Hmmm i się nam zachciało zapiekanek, koniecznie  z prażoną cebulką, dostępna w każdym większym markecie starcza na kilkanaście dobrych porcji.

Składniki:

5 kajzerek

30 dag pieczarek
oliwa z oliwek
papryka konserwowa
prażona cebulka
ogórek konserwowy
ser żółty do posypania
masło do smarowania
keczup
majonez

Przygotowanie:

Pieczarki myjemy i nie obrane kroimy w plasterki, podsmażamy do miękkości na oliwie z oliwek.
Paprykę konserwową i ogórka kroimy w paski.
Ser żółty ścieramy an dużych oczkach tarki.
Kajzerki przekrawamy na pół i smarujemy masłem.
Na każdą kajzerkę kładziemy porcję pieczarek i sera.
Zapiekamy bułki w temp. 140 stopni aż będą chrupkie.
Wyciągamy bułki i na każdą nakładamy kolejno ogórka i paprykę, posypujemy prażoną cebulką i polewamy odrobiną keczupu i majonezu.

Smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz