Odwiedzin

piątek, 12 kwietnia 2013

Kapuśniak z białej kapusty z marchewką











































Kapuśniak na białej kapuście, zaprawiony koncentratem z warzywami czyli dobre połączenie dla głodmorów :)
 
Składniki:
 
40 dag żeberek wieprzowych
1 duża marchewka
1 duża cebula
1/2 główki kapusty
1/2 małego koncentratu pomidorowego
liść laurowy
ziele angielskie
sól, pieprz
masło
 
Przygotowanie:
 
Żeberka zalewamy wodą i gotujemy do miękkości wywar mięsny.
W międzyczasie, obieramy marchewkę i ścieramy na tarce, cebulę siekamy razem smażymy na łyżce masła ok. 10 min i wrzucamy do wywaru mięsnego.
Kapustę szatkujemy i wrzucamy do zupy, gotujemy aż kapusta będzie miękka.
Żeberka wyciągamy i obieramy od kości, siekamy mięso i wrzucamy do wywaru, gotujemy dodając 1/2 słoiczka małego koncentratu pomidorowego.
Doprawiamy solą i pieprzem.

Smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz