Odwiedzin

poniedziałek, 8 kwietnia 2013

Pita z warzywami i kotlecikami

Na kolację i nie tylko pita warzywno-mięsna w wersji domowej :)

Składniki:

2 x pita (bułka turecka)
20 dag mięsa mielonego wołowo-wieprzowego
przyprawa kebab
jajko
2 łyżki oliwy lub oleju

mieszanka sałat
cebula czerwona
papryka czerwona
pomidorki koktajlowe

mały jogurt
papryka ostra mielona
pieprz
ząbek czosnku

Przygotowanie:

Mięso wraz z jajkiem i przyprawą w dużej ilości razem mieszamy i formułujemy małe kotleciki.
Smażymy je na rozgrzanym tłuszczu, odsączamy.
Warzywa dowolnie kroimy.
Jogurt mieszamy z papryką, pieprzem i czosnkiem.
Pitę delikatnie zwilżamy i wkładamy do tostera lub piekarnika aż się zrumieni.
Końcówkę pity odcinamy i przecinamy ją na pół prawie do końca.
Wypełniamy warzywami i kotlecikami oraz sosem.

Smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz