Na kolację i nie tylko pita warzywno-mięsna w wersji domowej :)
Składniki:
2 x pita (bułka turecka)
20 dag mięsa mielonego wołowo-wieprzowego
przyprawa kebab
jajko
2 łyżki oliwy lub oleju
mieszanka sałat
cebula czerwona
papryka czerwona
pomidorki koktajlowe
mały jogurt
papryka ostra mielona
pieprz
ząbek czosnku
Przygotowanie:
Mięso wraz z jajkiem i przyprawą w dużej ilości razem mieszamy i formułujemy małe kotleciki.
Smażymy je na rozgrzanym tłuszczu, odsączamy.
Warzywa dowolnie kroimy.
Jogurt mieszamy z papryką, pieprzem i czosnkiem.
Pitę delikatnie zwilżamy i wkładamy do tostera lub piekarnika aż się zrumieni.
Końcówkę pity odcinamy i przecinamy ją na pół prawie do końca.
Wypełniamy warzywami i kotlecikami oraz sosem.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz