Odwiedzin
sobota, 4 maja 2013
Risotto z boczniakami
Pyszne grzybowe risotto, wykorzystałam boczniaki, które się nie dawno pojawiły w sklepach.
Składniki:
1/2 szklanki ryżu paraboid
25 dag boczniaków
1 cebula
1 l bulionu
1/2 bakłażana
1 łyżka masła
sól, pieprz
ostra papryka
Przygotowanie:
Cebulę posiekać, i zeszklić na maśle, dodać do pokrojone boczniaki i całość smażyć chwilkę.
Do grzybów wrzucić pokrojony w kostkę bakłażan (nie obrany) i smażyć dalej.
Do wszystkiego dodać ryż a następnie po chwili wlać 1 szklankę bulionu, czekać do wlania kolejnej szklanki aż poprzednia zostanie w całości wchłonięta przez ryż.
Ryż potrzebuje około litra płynu żeby się ugotował na miękko.
Na koniec doprawiamy wszystko solą, pieprzem oraz odrobiną ostrej papryki.
Smacznego :)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz