Odwiedzin

sobota, 4 maja 2013

Risotto z boczniakami


Pyszne grzybowe risotto, wykorzystałam boczniaki, które się nie dawno pojawiły w sklepach.

Składniki:

1/2 szklanki ryżu paraboid
25 dag boczniaków
1 cebula
1 l bulionu
1/2 bakłażana
1 łyżka masła
sól, pieprz
ostra papryka

Przygotowanie:


Cebulę posiekać, i zeszklić na maśle, dodać do pokrojone boczniaki i całość smażyć chwilkę.
Do grzybów wrzucić pokrojony w kostkę bakłażan (nie obrany) i smażyć dalej.
Do wszystkiego dodać ryż a następnie po chwili wlać 1 szklankę bulionu, czekać do wlania kolejnej szklanki aż poprzednia zostanie w całości wchłonięta przez ryż.
Ryż potrzebuje około litra płynu żeby się ugotował na miękko.
Na koniec doprawiamy wszystko solą, pieprzem oraz odrobiną ostrej papryki.

Smacznego :)
 

 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz