Odwiedzin
środa, 1 maja 2013
Sałatka meksykańska z awokado i boczkiem
Kolejny pomysł na super sałatkę z awokado.
Składniki:
1 awokado
1 opakowanie sera camembert
2 jajka ugotowane na twardo
10 pomidorków koktajlowych
mieszanka sałat
1 mała czerwona cebula
opakowanie plasterków boczku surowego
1 łyżka śmietany
1 mały jogurt
1 łyżeczka musztardy dijon
2 ząbki czosnku przeciśniętego
1 łyżeczka sosu worcester
Przygotowanie:
Awokado obrać i pokroić na 1 cm kawałki, tak samo kroimy ser camembert.
Jajko obrać i pokroić na ćwiartki a następnie jeszcze na pół.
Cebulę kroimy w cienkie pół talarki a pomidorki kroimy na pół.
Boczek rumienimy bez tłuszczu na patelni.
Sałatę wykładamy na 2 talerze, układamy na każdym z nich po porcji cebuli, jajek, pomidorków, sera i awokado oraz boczku.
Śmietanę, jogurt, musztardę, czosnek oraz sos worcester łączymy razem.
Polewamy sałatkę sosem, podajemy z pieczywem.
Smacznego :)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz