Odwiedzin

środa, 8 maja 2013

Wstążki z łososiem w sosie śmietanowo-koperkowym

Pyszne i syte danie z łososiem, polecam polecam polecam :)

Składniki:

30 dag makaronu pomidorowo-szpinakowego wstążki
25 dag łososia surowego bez skóry
250 ml śmietanki kremówki
1 łyżka masła
2 łyżki koperku świeżego lub mrożonego posiekanego
sól, pieprz

Przygotowanie:

Makaron wrzucamy do osolonego wrzątku i gotujemy do miękkości.
Łososia drobno kroimy, solimy i pieprzymy i smażymy chwilkę na maśle.
Do łososia dolewamy śmietanę kremówkę i wrzucamy koperek, całość gotujemy chwilkę aż śmietana się zredukuje.
Do sosu łososiowego wrzucamy odcedzony jedynie makaron i całość mieszamy i gotowe!!!!

Smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz