Odwiedzin

poniedziałek, 17 czerwca 2013

Kapusta czerwona na zimno

Ponieważ próbuję nowych przepisów cały czas, wybrałam do niedzielnego mięsa wyjątkowo nie sałatę ale kapustę,

Składniki:

mała główka kapusty
1 jabłko
1 cebula
2 łyżki octu
cukier
sok z cytryny
sól, pieprz
olej

Przygotowanie:

Kapustę szatkuję na cienkie i drobne kawałki, gotuję w osolonej wodzie do miękkości, pod koniec gotowania dodając ocet by podtrzymał kolor kapusty, odcedzam i studzę.
Jabłko obieram i ścieram na drobnych oczkach, cebulę siekam drobno.
Do zimnej kapusty dodaję jabłko i cebulę oraz przyprawy: sok z cytryny, cukier, oliwę, aż uzyskam pożądany smak.

Smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz