Wielki powrót szpinaku, którego pokochałam i którego już chyba nigdy nie zabraknie w mojej kuchni.
Składniki dla 2 osób:
25 dag makaronu penne (rurki)
20 dag szpinaku mrożony lub świeży
1/4 słoiczka pomidorów suszonych
2 ząbki czosnku
1 mała cebula
2 łyżki oliwy
10 dag sera pleśniowego
150 ml śmietany kremówki
sól, pieprz
Przygotowanie:
Makaron gotujemy zgodnie z opakowaniem i odcedzamy.
Czosnek i cebulę obieramy i siekamy a następnie podsmażamy na oliwie i dodajemy szpinak.
Jeżeli jest mrożony musimy poczekać aż się rozmrozi na patelni, surowy podsmażamy na patelni krótko.
Do szpinaku dodajemy pokrojone cienkie plasterki pomidorki.
Zalewamy całość śmietaną i wkruszamy ser.
Dusimy do roztopienia sera a następnie doprawiamy solą i pieprzem i mieszamy z makaronem.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz