Odwiedzin

poniedziałek, 5 sierpnia 2013

Penne ze szpinakiem i suszonymi pomidorami

Wielki powrót szpinaku, którego pokochałam i którego już chyba nigdy nie zabraknie w mojej kuchni.

Składniki dla 2 osób:

25 dag makaronu penne (rurki)
20 dag szpinaku mrożony lub świeży
1/4 słoiczka pomidorów suszonych
2 ząbki czosnku
1 mała cebula
2 łyżki oliwy
10 dag sera pleśniowego
150 ml śmietany kremówki
sól, pieprz

Przygotowanie:

Makaron gotujemy zgodnie z opakowaniem i odcedzamy.
Czosnek i cebulę obieramy i siekamy a następnie podsmażamy na oliwie i dodajemy szpinak.
Jeżeli jest mrożony musimy poczekać aż się rozmrozi na patelni, surowy podsmażamy na patelni krótko.
Do szpinaku dodajemy pokrojone cienkie plasterki pomidorki.
Zalewamy całość śmietaną i wkruszamy ser.
Dusimy do roztopienia sera a następnie doprawiamy solą i pieprzem i mieszamy z makaronem.

Smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz