Odwiedzin

środa, 9 października 2013

Kanapka wiejska

Kanapka ta jest kolejną wariacją kanapki którą można zjeść z jednej z sieci pizzerii.

Składniki:

2 ciabatty lub inne podobne bułki

sałata
plastry bekonu po 3 na każdą kanapkę
pomidor mały sparzony
cebula czerwona mała
ogórek zielony
mały jogurt
2 ząbki czosnku

Przygotowanie:

Jogurt mieszam z przeciśniętym czosnkiem.
Kanapki przekrawam na pół i smaruje z wszystkie części sosem czosnkowym.
Wkładam do piekarnika na 150 stopni aż będą chrupkie.
W tym czasie pomidora, ogórka, cebulę kroję na plasterki.
Bekon smażę do zrumienienia na suchej patelni.
Kanapki wyciagam z piekarnika , kładę kolejno sałatę, pomidora, ogórka, cebulę i bekon i polewam pozostałym jogurtem.

Smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz