Kanapka ta jest kolejną wariacją kanapki którą można zjeść z jednej z sieci pizzerii.
Składniki:
2 ciabatty lub inne podobne bułki
sałata
plastry bekonu po 3 na każdą kanapkę
pomidor mały sparzony
cebula czerwona mała
ogórek zielony
mały jogurt
2 ząbki czosnku
Przygotowanie:
Jogurt mieszam z przeciśniętym czosnkiem.
Kanapki przekrawam na pół i smaruje z wszystkie części sosem czosnkowym.
Wkładam do piekarnika na 150 stopni aż będą chrupkie.
W tym czasie pomidora, ogórka, cebulę kroję na plasterki.
Bekon smażę do zrumienienia na suchej patelni.
Kanapki wyciagam z piekarnika , kładę kolejno sałatę, pomidora, ogórka, cebulę i bekon i polewam pozostałym jogurtem.
Smacznego :)
Składniki:
2 ciabatty lub inne podobne bułki
sałata
plastry bekonu po 3 na każdą kanapkę
pomidor mały sparzony
cebula czerwona mała
ogórek zielony
mały jogurt
2 ząbki czosnku
Przygotowanie:
Jogurt mieszam z przeciśniętym czosnkiem.
Kanapki przekrawam na pół i smaruje z wszystkie części sosem czosnkowym.
Wkładam do piekarnika na 150 stopni aż będą chrupkie.
W tym czasie pomidora, ogórka, cebulę kroję na plasterki.
Bekon smażę do zrumienienia na suchej patelni.
Kanapki wyciagam z piekarnika , kładę kolejno sałatę, pomidora, ogórka, cebulę i bekon i polewam pozostałym jogurtem.
Smacznego :)
Komentarze
Prześlij komentarz