Odwiedzin

czwartek, 31 października 2013

Kotlety mięsno-ryżowe


Czasem gdy czasu brak pojawia się pomysł na te szybkie kotlety, tanie i zdrowe najsmaczniejsze z sosem pieczarkowym lub po prostu z chlebkiem.

Składniki:

woreczek ryżu kleistego
jajko
25 dag mięsa mielonego
mała cebula
sól i pieprz
1/4 pęczka pietruszki zielonej
bułka tarta
oliwa z oliwek

Przygotowanie:

Ryż gotujemy do miękkości, cebulę siekamy.
Mięso łączymy z ugotowanym ryżem, posiekaną cebulą, jajkiem oraz posiekaną pietruszką.
Jeżeli masa jest za rzadka dodajemy bułki tartej.
Kotlety obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanej oliwie do zrumienienia.
Uwaga przy przewracaniu moga się łamać, trzeba być ostrożnym.

Smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz