Odwiedzin

niedziela, 20 października 2013

Tosty z cukinią i serem feta

Na któreś z małych przyjęć w naszym mieszkaniu przygotowałam tą smaczną przekąskę dla wegetarian.

Składniki:

tosty
cukinia mała
ser feta
sól i pieprz
oliwa z oliwek
patyczki

Przygotowanie:

Cukinii nie obieram tylko myję i kroję w cienkie plasterki za pomocą obieraczki do ziemniaków, delikatnie solę i pieprzę i obsmażam z obu stron na oliwie.
Ser feta odsączam z wody i kroję na mniejsze kawałki.
Tosty opiekam i kroję na trójkaty.
Na każdym plastrze cukinii kładę porcję sera feta i zwijam na końcu przebijając wykałaczką.
Każdy kąsek kładę na osobnym trójkącie tosta i podaję.

Smacznego :)

2 komentarze:

  1. mmm ale narobiłaś smaka, chętnie zjadłabym jutro ! ;)
    Ivonncia

    OdpowiedzUsuń
  2. Wyglada apetycznie. ... Dziś to przyrzadze

    OdpowiedzUsuń