Czasem lubię popróbować nieco innej wariancji makaronu np z tuńczykiem.
Składniki:
30 dag makaronu świderki
puszka pomidorów posiekanych
puszka tuńczyka w sosie własnym
ząbek czosnku
oliwa z oliwek
mozarella
pieprz
Przygotowanie:
Makaron gotujemy do miękkości po czym wrzucamy go do wysmarowanego oliwą naczynia żarodpornego.
Czosnek miażdżymy i przesmażamy na oliwie a następnie dodajemy pomidory z puszki i gotujemy całość aż pomidory się rozlecą, w razie potrzeby dolewamy odrobinę wody.
Tuńczyka z puszki odsączamy i wrzucamy do pomidorów, pieprzymy.
Gotujemy całość jeszcze przez chwilkę.
Sosem zalewamy makaron, na wierzchu posypujemy porwaną mozarellą i zapiekamy ok 20 min w temp. 180 stopni.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz