Odwiedzin

środa, 13 listopada 2013

Śledzie w śmietanie

Super pyszne i powiedziałabym że lepsze niż kupione śledzie w śmietanie na karnawałowe szaleństwo.

Składniki:

3 płaty matiasów
1 jabłko średnie
1 cebula
kubek małej śmietany
1 łyżka octu
1 łyżeczka cukru
pieprz i sól

Przygotowanie:

Śledzie kroimy na mniejsze kawałki.
Jabłko obieramy i kroimy w słupki lub cienkie plasterki do wyboru.
Cebulę kroimy w cienkie pół plasterki lub kosteczkę.
Jabłko i cebulę mieszamy ze śledziem oraz wszystko pieprzymy.
Śledzia zalewamy sosem ze śmietany wymieszanej z cukrem i octem.
Odstawiamy na dobę do lodówki żeby się przegryzło.

Smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz